....Με οδηγό τον άνεμο σας στέλνω περιστέρι,όπου και νά'στε να σας βρεί και τις ευχές να φέρει......
...πάμπλουτοι να'στε στις χαρές και πάμφτωχοι στον πόνο....

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

κουαφ και κουραφεξαλα


ολα ξεκινησαν ... οπως ξεκινουν ολα.Λιγο..γιατι μας αρεσε,λιγο γιατι δεν μας αρεσε..αλλα και παλι γιατι οχι,λιγο γιατι προεκυψε..ετυχε..μας εκατσε και κατσαμε τελικα και μεις.Εκ των υστερων βεβαια το φιλοσοφισαμε! οχι βρε αδερφε δεν ηταν απλως τυχαιο.!Το ψαξαμε,το αναλυσαμε εις βαθος(τοσο βαθος τελικα,που πιασαμε πάτο)βρηκαμε τα τρωτά,τα υπερ και τα κατα,το ζυγισαμε(στα δραμια μας ξεφυγε λιγο)και τελικα τον σταυρωσαμε.Οπως ακριβως κανουμε στις εκλογες με τον εκλεκτο της προτιμησης μας.!

Ναι βρε !ναι!για τον εκλεκτο της καρδιας μας ,σας μιλω τοση ωρα..Τον σταυρωσαμε λοιπον και νοικοκυρευτηκαμε(μεγαλη λεξη τελικα και μεγα το νοημα της).Εμεις το πηραμε αποφαση,αυτος δεν ξερω..Το καταλαβε?..Για να ειμαι ειλικρινης δεν τολμησα να θεσω το ερωτημα σε κανενα εκλεκτο.Θεωρω πως δυσκολα θα βρω καποιον να απαντησει ειλικρινως!Αλλωστε και γιατι να το κρυψωμεν δηλαδη,ποιος "σταυρός"συμπλεει με την ειλικρινεια!..Και συνεχιζω λοιπον,τον σταυρωσαμε,τον νοικοκυρεψαμε,σταυροκοπηθηκαμε και μεις και περασαμε το κατωφλι!

Απολαυση!κυκλοφορεις,ζεις και κινεισαι στο δικο σου χωρο,τον οποιο παρεπιπτοντως τον δημιουργησες στο αααααααψε-σβησε...Σιγα μην εισαι ΕΣΥ απο κεινες τις αργοστροφες,τις ...πως τις λενε βρε παιδακι μου αυτες που ποτέ δεν ειναι σιγουρες για καμμια ομως αποφαση τους!?!? ΑΑ!γεια σου αναποφασιστες!Σιγα μην εισαι απο κεινες !! Εσυ ,ειδες το χωρο,ναι ντε για το διαμερισμα ομιλω.. Ειδες λοιπον το χωρο,πηρες την αποφαση,πηρες κι αυτον αλα μπρατσετα(παραμασχαλα δηλαδη-οχι για να ξερουμε τι λεμε εδω μεσα)..και στη διαδρομη του πετας το μπαλακι... "θυμασαι μωρουλι μου το διαμερισμα που σου ελεγα?!? λοιπον το βρηκα !!ειναι ΤΟ διαμερισμα!Οπως ακριβως το θελουμε! Και τζακι και μεγαλα μπαλκονια (ας οψονται τα ρετιρε)..Εκλεισα ραντεβου για αυριο στις επτα.Μιλησα με τη γυναικα του σπιτονυκοκυρη,πολυ γλυκια κυρια,μια χαρα συνεννοηθηκαμε,αυριο ομως θα μας περιμενει ο αντρας της να μας το δειξει και μετα κανονιζετε για το συμβολαιο.!.Και για να δεις τι εξυπνη γυναικουλα παιρνεις της εκανα κ παζαρια και κλεισαμε την τιμη,οποτε εσυ γλυκιε μου μονο να υπογραψεις εχεις,κολωνα του σπιτιου μου......Και ολα αυτα ειπωθηκαν με μια ανασα .. Να υποθεσω οτι βαλθηκες να του αναλυεις τους λογους που διαλεξες το συγκεκριμενο διαμερισμα,στη συγκεκριμενη περιοχη(οχι οπου κι οπου-ασε που ειναι κ κοντα στη μαμα(?????))στη συγκεκριμενη τιμη, που μην το συζητας ειναι η καλυτερη και ρώτα οπου θες πιο χαμηλη δεν γινεται σου λεω...!!!...τον κοιτας καταματα(ενοειτε οχι ναζιαρικα -δεν εισαι απο αυτες)...σε κοιταει λιγο λοξά,ψιλοενοχλημενος πλην ομως με περηφανια περισσή σου ανακοινωνει...!!

"Εχουμε δικο μας σπιτι μαναρι μου,εγω την γυναικουλα μου δεν θα την εχω στα νοικια..κ τις μετακομισεις..εχω το προικοον μου..."(το κατιτις μου που λεμε....).Συμφωνησες μαζι του ,καθολου καλες οι μετακομισεις,στη συνεχεια τον κοιταξες ξυνογλυκα...(δεν εισαι απο αυτες ειπαμε..εισαι απο τις αλλες..τις πιο μεγαλες αλλα ας οψετε..) και συνεχισες γλυκα αλλα με υφος χιλιων καρδιναλιων να του αναλυεις ολα τα τρωτα του προικοου...."κι εδω που τα λεμε με τοσα μειονεκτηματα ισως ειναι καλυτερα να πουληθει(εχεις δει κατι νεοαναγειρομενες μεζονετες!!κουκλιά!!!)Αλλα ας οψετε η αγαπη που του εχεις και δεν θελεις να τον στεναχωρησεις...και βεβαια καταλαβαινεις οτι τοτε που οι γονεις του το αγορασαν ηταν απο τα καλυτερα,αλλα και αυτος οφειλει να καταλαβει οτι πρεπει να γινουν καποιες αλλαγες. Για να γινει το σπιτι ....ΣΠΙΤΙ..!!!
Ακυρωσες ΤΟ διαμερισμα και εκλεισες ΤΟ συνεργιο.Ενα γρηγορο meeting με τη διακοσμητρια ΤΟΥ συνεργιου καιεχουμε και λεμε...αλλαζουμε....τα παντα... Σε χρονο ρεκορ εχεις επιλεξει,πατωματα,πλακακια,κουφωματα(απαραδεκτα τα παλια χωρις ανακληση και σιτα ??)εσωτερικες πορτες,εξωπορτα να φυσαει, οσο για το χερουλι! Δεν ειναι απλως πομολο αλλα εργο τεχνης! Και οτι αλλο θεωρησες απαραιτητο ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ! To be or not to be!!!! Θα το κανεις εσυ απο διαμερισμα ....βιλιτσα!!! και την πεθερα βαλιτσα για να μη την εχεις μες τα πόδια !
Απ αυτον θελεις μονο να ανοιγει το πρωι τα συνεργεια,να τους βαζει τις φωνες για να μην παει πισω η δουλεια.Στην τελικη αλλιως ακουν ενα αντρα, κι εσυ θα περνας το
βραδυ να ελεγχεις αν ολα βαινουν καλως...
Κι οταν ολα τελειωσαν καλα,πηρες μετρα ,πηρες και την κολλητη και ξαμοληθηκες στα επιπλαδικα,στα κουρτιναδικα και σε ολα τα ...-αδικα...και ουχι αδικως θα ελεγα διοτι ολα ειναι απαραιτητα..Οσο για τον καλο σου ,το μονο που θελεις απο αυτον ειναι,να βρισκεται στο σπιτι τη μερα που θα παραλαβεται τα επιπλα γιατι εσυ δεν μπορεις!! Θα ψαχνεις για κουαφ(αναθεμαμε αν καταλαβε τι ειναι αυτο,ακουστηκε ομως σοβαρο,γιαυτο και δεν εφερε καμμια αντιρηση-...Οχι γιατι ηταν ετοιμος να σου την πει...πως θα τα παραλαΒΟΥΜΕ αφου θαμαι μονος ΜΟΥ-αλλα το καταπιε...Κι εσυ συνεχισες απτοητη και του υποσχεθηκες να περασετε το βραδυ μαζι απ το σπιτι κ θα του πεις που ακριβως θελεις τους καναπεδες,τα τραπεζακια,την τραπεζαρια,τη μπερζερα (κι αυτο του ηρθε καπως αλλα παλι δε μιλησε),τη βιτρινα,με προσοχη τη βιτρινα ειδικα τα ραφια,ειναι απο κρυσταλλο,ΜΗ τυχον και σπασει κατι!!! (εδω τον εκανες κομματια)...!
Κι αφου μαζεψε τα κομματια του και τολμησε να πει - μηπως θαταν καλυτερα νασουν εδω?!! Σηκωσες το φρυδι μα του εκανες τη χαρη.Πηρες και την κολλητη και μπηκαν ολα στη θεση τους.Αν δεν ησουν εσυ ποιος ξερει τι θα εκανε!!Κι αυτος,δεν μπορω να πω,ηταν χαρουμενος.Κουρασμενος αλλα χαρουμενος. Του λυθηκε και η απορια για την μπερζερα.Τρις της αλλαξε θεση.Αλλα το εμπεδωσε το ονομα.Τωρα νοιωθει αφεντης του σπιτιου..
Ενας αφεντης πρεπει να ξερει ολα τα υπαρχοντα του κι αυτος σημερα ταμαθε ολα! Τι μπερζερα θες,τι ροτοντα θες (μονο την εκκλησια ηξερε μεχρι σημερα,που να το φανταστει και σε επιπλο)...ασε δε το ταμπουρε,οσο το σκεφτεται τον πιανει κρυος ιδρωτας!Καλα που δεν το ξεφουρνισε!σκαμνι??? Ποιος την ακουγε!! Αλλα !? ταμαθε τα υπαρχοντα του!οσο για την μπερζερα και το ταμπουρε τού υποσχεθηκε τρελλες στιγμες ...ξεκουρασης!!! Αυτο με την κουαφ δεν πολυκαταλαβε τι ειναι ακριβως ,εδειξε ομως μεγαλο ενθουσιασμο που βρηκες αυτο ακριβως που εψαχνες!!(αυτος ακομα ψαχνεται)!!!
Καπως ετσι τακτοποιηθηκαν κ τα υπολοιπα υπαρχοντα του αφεντη.Εσυ αλα μπρατσετα με την κολλητη για αγορες,οχι γιατι δεν εκτιμας το γουστο του αλλα οπως και να το κανουμε η νοικοκυρα ξερει καλυτερα.Κι αυτος αφεντης του σπιτιου του ειχε να κανει πιο βαρβατα,πιο αντρικια πραγματα. Να μαλωσει με τον υδραυλικο,ν'ανοιξει τον μπογιατζη,να μεταφερει τους καναπεδες απο την αλλη πλευρα γιατι μαλλον θα καθονται καλυτερα(μαλλον δεν εισαι και απολυτα σιγουρη ισως χρειαστει να ξαναμεταφερθουν),να παραλαβει απο το καταστημα που επελεξες τα αξεσουαρ του μπανιου .Μακαρι να μπορουσατε να πάτε μαζι αλλα μάτια μου ειναι αδυνατον..!
Και προς τι το υφακι αποριας παρακαλω?Υπαρχει αντιρηση??? ΟΟΟχι απολυτως καμμια. Το θυμαται πολυ καλα,θα εισαι σ'ενα συγκεκριμενο καταστημα με την κολλητη για κουρτινες,τις οποίες θα πρεπει αυτος να παει να τις παραλαβει οταν θα ειναι ετοιμες (εδωσες το κινητο του για να μην ενοχλουν εσενα). Αυτο ηταν ευκολο,το καταλαβε ,αλλωστε τις κουρτινες και στη μαννα του ο μπαμπας τις αναλαμβανε, - ανεβασε Χαριλαε, κατεβασε Χαριλαε,τα γαντζακια Χαριλαε--. Αυτο ενταξει,το αλλο, αυτο το κουαφ ειναι που τον προβληματιζει(λες να'ναι κατι επικινδυνο? μπα!!! αν ηταν θα 'λεγε σ'αυτον να παει)!!!

Και μετα απο πολυ τρεξιμο,εσυ με την κολλητη,κουβαλημα αυτος,ηρθε η ωρα η καλη!
Ο γαμος ΤΕΛΕΙΟΣ!! Μα φυσικα αφου Εσυ τον σχεδιασες μεχρι την τελευταια λεπτομερεια. Απο το νυφικο ,τα λουλουδια,το χρωμα στις κορδελες το οποίο παρεπιπτοντως θα'πρεπε να κανει κοντραστ με το αγνο,αθωο λευκο τουλι,τα κερια στις ανθοστηλες με αρωμα βανιλια εως κ α ι το γαμπριατικο κοστουμι( οχι που πηγε με τη μαννα του και κλασσικα διαλεξαν οτι να'ναι-κλασσικο μαυρο-σε κηδεια παμε?) Ενω Εσυ του επελεξες το ποντικί ( δεν ειναι μαυρο ,δεν ειναι σκουρο,ειναι ποντικί!! ο νοων νοειτο και όποιος εχει προβλημα με τα χρωματα δικο του το προβλημα ).

Και συ τρισευτυχισμενη,να τα χαμόγελα και οι φωτογραφιες(φυσικα απο τον φωτογραφο που εσυ επελεξες) κι ολοι εκθιαζουν.! Ποσο τέλεια οργανωμενος ειναι ο γαμος. Και να τα μπραβο κοριτσι μου και δωστου εσυ χαμόγελα και τσακ ο φωτογραφος ,και δωστου να τσουγκριζεις τα ποτηρια με τους καλεσμενους,και τσακ ο φωτογραφος,!!! και...ΠΟΙΟΣ που να παρει ειναι αυτος ο αναισθητος που σου πατησε την ουρά του νυφικου???? Γυρισες το κεφαλι χαμογελωντας προς τ'αριστερα σου,μα μολις αντικρυσες το ποντικί κοστουμι,τα μάτια σου εβγαλαν σπιθες(το χαμογελο παρεμεινε -ας οψετε ο κοσμος που μας βλεπει-). Το φρυδι σηκωθηκε,αν θυμαμαι καλα το αριστερο πρεπει να'ταν,δεν χρειαστηκε να πεις κουβεντα! Το ποντικί κοστουμι σε κοιταξε εντρομο,εκανε δυο βηματακια προς τα δεξια κα πισω χαμογελωντας( δεν ορκιζομαι κι ολας),σηκωσες και τ'αλλο φρυδι και το ποντικί κοστουμι αρχισε ν'αλλαζει χρωμα,κατι προς το εκρου του νεκρου μου εφερε μα δεν ορκιζομαι κι ολας . Γυρισες το κεφαλι αγερωχα ξανα μπροστα,χαμογελωντας, μα το μυαλο σου δεν μπορουσε να το χωνεψει...
Τον ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ποσες φορες του το'πα...!Οταν παμε στο κεντρο θασαι δυο βηματα πισω απο μενα και απο τα δεξια μου.!!!Με το δεξι θα κραταω το ποτηρι και με τ'αριστερο την ουρα,απ'τα δεξια εσυ για να μην τη πατησεις. Αν την πατησεις θα φυγει και η κουαφ μαζι...(νατη παλι η κουαφ.!.!). Πιο απλά ,πιο αναλυτικα δεν θα μπορουσες να του το πεις .Κι ενα πενταχρονο θα το καταλαβαινε! Anyway, αφησες τις κακες σκεψεις κ χαμογελωντας συνεχισες να τσουγκριζεις το ποτηρι σου με τους καλεσμενους, και τσακ ο φωτογραφος!(φυσικες ποζες ,φυσικοτατες- αλλωστε τα στημμενα δεν σ'αρεσουν)!!!

Το ποντικί κοστουμι,πειθήνια σ'ακολουθουσε εκ δεξιων, εννοειτε,χαμογελωντας,εννοειτε,(δεν ορκιζομαι κιολας!!θα φανει στο βιντεο,μη σας πω και ψεμματα).Ωσπου ακουσε την κουμπαρα να σου λεει να βγαλεις το πεπλο και ν'αφησεις την κουαφ,-θα χορευεις πιο ανετα ετσι.Ηλεκτρικο ρευμα χτυπησε το ποντικί κοστουμι. Νατο το κουαφ παλι.Τωρα ομως χαμογελαει με υπονοουμενο!!Ξερεις! αυτο το υφος που λει,εδω σ'εχω,που θα μου πας!?!σε τσακωσα!!

Το ποντικί κοστουμι ομως τα'χασε και παλι. Σε κοιταξε απο πανω ως κατω,γυρισε δις γυρω απο σενα ,οση ωρα διπλωνε την εξαμετρη ουρα η κουμπαρα,εξακολουθωντας να εχει το υφος - ελα δεν θελω χαζά,καπου εδω ειναι - .Εσυ παλι κορδωθηκες νομιζωντας πως σε θαυμαζει!!(ετσι ειναι ο ανθρωπος οταν εχει το γνωθει σ'αυτον, πιανει πουλιά στον αερα!)Και 'δω κολλαει το τρια πουλακια καθονταν και να με συμπαθας φιλενας ,διοτι Αυτος, εμεινε και παλι με την απορία!Το πεπλο το'βγαλε,στο κεφαλι εχει ακομα αυτο το κοκαλακι που πιανουν τα μαλλια(λιγο φορτωμενο...αλλα αφου της αρεσει... δεν μου πεφτει και λογος..) το Κ ΟΥ Α Φ που στα κομματια πηγε?????!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα το άρθρο σου άψογο... εχω βρεθει σε ουκ ολιγους τετοιους γάμους.
Παρότι γένους θηλυκού, δεν σκαμπάζω από κουαφ. Καθώς φαίνεται όμως οι άντρες που τελικώς αποφασίζουν να πάνε αυτό το ένα βημα παραπέρα είναι εκείνοι που βρήκαν τη γυναικα με το κουαφ. Για τις υπόλοιπες, ακομα κι αν δηλώσουν πως "κι ένα λευκό φορεματάκι είναι οκ, μάτια μου" ...φευ, του γάμου ουτοπία!
(Ναι, είμαι πικραμένη και δεν είμαι καλά, βεβαίως - βεβαίως...)